На фокус
Начало / България / Излиза финалната книга от серията „Героите на Олимп”

Излиза финалната книга от серията „Героите на Олимп”

„Кръвта на Олимп”, дългоочакваната пета и последна книга в хитовата приключенска поредица „Героите на Олимп” от Рик Риърдън, излиза на 11 октомври. Романът ще се появи на българския книжен пазар 4 дни след световната си премиера, едновременно в хартиен и електронен формат.

Книгите от поредицата „Героите на Олимп” са безспорни бестселъри на „Ню Йорк таймс“, „Ю Ес Ей Тъдей“ и „Амазон“, а също оглавяват класациите за тийн литература на „Хеликон“. „Интелигентно написано, забавно и вълнуващо”, така се изказват за последния роман в серията от авторитетния „Тайм“. „Чисто и просто легендарно”, лаконично се изказват за „Кръвта на Олимп” от „Гардиън“.

Най-четеният автор за деца след Дж.К. Роулинг обещава скоро да зарадва своите (по)читатели с нови приключения, но този път вдъхновени от скандинавската митология. Новата поредица ще носи името „Магнус Чейс и боговетен на Асгард”, а първата книга от нея ще се появи на книжния пазар през есента на 2015 г.

Рик Риърдън е носител на множество престижни награди, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни.

Свързани заглавия

Рик Риърдън показа корицата на последната част от поредицата „Героите на Олимп“

„Приключенията на мотовете“ и „Домът на Хадес“ са най-добрите детски книжки

Обложката на новата творба на Рик Риърдън беше показана

Рик Риърдън беше избран за детски писател на годината в САЩ

Книгите на Рик Риърдън тук

Прочетете още

245289_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (17 юни – 23 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Изригване“ от Майкъл Крайтън и Джеймс Патерсън (нова в класацията) 2. …