Начало / България / Клавирен концерт по случай Световния ден на музиката в „Хеликон-Бургас“

Клавирен концерт по случай Световния ден на музиката в „Хеликон-Бургас“

Утре, 1 октомври, в книжарница „Хеликон-Бургас“ Благовеста Рядкова – преподавател по пиано в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, ще изнесе концерт. Началният час е 18,30. В програмата са включени емблематични  произведения от бароковата и класическа музика. Сред предпочитани композитори на Рядкова са Бах, Скарлати, Моцарт, Бетовен , Гершуин.

Концертът е по случай Световния ден на музика, който се отбелязва от 1947 г. по идея на ЮНЕСКО.  1 октомври е и официалният празник на българските певци и музиканти, честван от 1980 г. На този ден е роден средновековният български композитор Йоан Кукузел, който е наречен Ангелогласния заради изключителния му певчески талант.

Благовеста Рядкова е учила в инструменталния Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“  в класа на проф. Николай Евров. Специализирала е художествен клавирен съпровод при проф.Савка Шопова – Маркова (НМА- София) и проф. Чарлз Спенсър (Академия „Моцартеум“ – Залцбург). Има отличия и грамоти като педагог и като акомпанятор. Изнасяла е камерни концерти както в България, така и извън страна. Журирала е конкурси за професионално изпълнение, както и за изпълнители – непрофесионалисти. По повод 50-годишния й юбилей Благовеста Рядкова е удостоена с „Кристална лира“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

422065351_724037106485594_8062317724303146292_n

Децата избират най-хубавите книги на годината

Всеки участник е част от почетното жури „Бисерче вълшебно“ стартира сега за 12-ти път – …