Начало / Критика / Стивън Кинг: Нищо не може да замени печатните книги

Стивън Кинг: Нищо не може да замени печатните книги

Стивън Кинг беше един от първите големи имена в литературата, които започнаха да публикуват творчеството си в електронен формат преди години. Кинг обаче е на мнение, че нищо не може да замени класическата, печатната книга. Той беше гост в предаването „HuffPost Live“ по повод предстоящата премиера на филма „A Good Marriage“ по едноименната му новела. Разговорът обаче беше насочен към индустрията с книги. Ето какво каза писателят:

„Книгите не са като компакт дискове или фото албуми. Тези неща имаха своето време и вече са отживелица. Някой може да твърди, че в момента се случва същата прогресия за заменянето на печатните с е-книги… Но голямата разлика е, че аудио записите на музика съществуват от около 100-120 години. Книгите ги има от векове. Те са имплантирани в мозъка на човека по различен начин. Не могат да бъдат сравнявани с музикалните записи. Самото изживяване е доста по-дълбоко. Ето и още нещо: ако изпуснеш книгата си в тоалетната, можеш да я извадиш, да я изсушиш и да я четеш отново. Ако изпуснеш „Kindle“-а обаче, всичко свършва.“

Кинг е един от водещите писатели, които подкрепят издателството „Hachette“ в спора с „Амазон“ за цените на електронните издания. Той беше един от 900-те автора, които подписаха петиция срещу онлайн търговската компания.

Свързани заглавия
Ще бъде направен сериал по романа на Стивън Кинг „22 ноември 1963“

Стивън Кинг: Най-добрите учители са артисти
Стивън Кинг хвали новия роман на Лий Чайлд за Джак Ричър
Последният роман на Стивън Кинг като Ричард Бакман отново излиза у нас
Читателите ще помогнат за разкриването на корицата на новия роман на Стивън Кинг

14 любопитни факта за Стивън Кинг

Стивън Кинг: Богатите трябва да плащат по-големи данъци

Книги от Стивън Кинг тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …