Начало / Свят / Британски комедиант обвини „Амазон“ в монопол и измама

Британски комедиант обвини „Амазон“ в монопол и измама

Британският комедиант Дейвид Мичъл (да не се бърка с писателя със същото име) нападна „Амазон“, като ги обвини в монопол над бизнеса с книги и измама, съобщи британският „Индипендънт“. Той говори на конференция на Асоциацията на книготърговците в Обединеното кралство, където представи новата си книга „Thinking About It Only Makes It Worse and Other Lessons from Modern Life“.

„Бизнесмоделът на „Амазон“ е измама. Те имат огромно технологично предимство, но това, очевидно, не им е достатъчно. Действат по агресивен начин, който е почти монопол. „Амазон“ са компания, която печели изключително много от природното бедствие, наречено технологична промяна, което ни връхлита безмилостно през последните 15 години. Но допълнително усложняват нещата с циничните си и унищожителни методи.

Излезе информация, че през 2012 г. само във Великобритания имат приходи от продажби на стойност 4,2 милиарда паунда , а са платили 2,4 милиона паунда данъци. В същото време са получили 2,5 милиона паунда субсидия от правителството. За всяко работно място, което създават, унищожават много други. И въпреки това получават държавни пари именно за създаване на работни места. Абсурдно е, че „Амазон“ са успели да убедят правителството да налива вода във вече преливащото море“, заяви Мичъл.

Книгата на Мичъл представлява разсъждения върху статуквото в Обединеното кралство и изобщо живота през ХХI век. По забавен и провокативен начин тя се опитва да даде отговори на въпроси като защо не определяме крадците като смели хора; защо хората се възмущават от псуването; защо всяка телевизионна програма имитира друга; какво е лошото в интернет епохата; какво кара хората да искат да провалят другите.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …