Начало / Свят / Книги на Херман Хесе, Джон Грийн и Тони Морисън премахнати от учебната програмата на училище в Тексас

Книги на Херман Хесе, Джон Грийн и Тони Морисън премахнати от учебната програмата на училище в Тексас

Ръководителите на училищния окръг „Highland Park Independent School District“ в Тексас, САЩ, взеха решение да премахнат 7 книги от учебната програма на  „Highland Park High School“, съобщи „Лос Анджелис Таймс“. Сред тях са творби на Херман Хесе, Джон Грийн и Тони Морисън. Решението е взето след оплаквания от родители, които твърдят, че произведенията съдържат сцени със сексуално съдържание, изнасилване, насилие и аборт.

Седемте произведения са „The Absolutely True Diary of a Part-Time Indian“ от Шърман Алекси, „Множество Катрини“ от Джон Грийн, „Сидхарта“ от Херман Хесе, „Песента на Соломон“ от Тони Морисън, „The Working Poor: Invisible in America“ от Дейвид К. Шиплър, „Изкуството да се състезаваш в дъжда“ от Гарт Стайн и „Стъкленият замък“ от Джанет Уолс.

Предстои книгите да бъдат преразгледани и те могат да бъдат върнати в учебната програма, но процесът ще бъде дълъг. Ученици и някои родители протестираха поради факта, че програмата се променя драстично при вече започнала учебна година.

Това не е първият случай, в който училището „Highland Park High School“ премахва четива от учебната си програма. По-рано тази година същата съдба сполетя „Nineteen Minutes“ от Джоди Пико и „Предимствата да бъдеш аутсайдер“ от Стивън Чбоски.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …