Начало / Любопитно / „Огромният крокодил“ от Роалд Дал (анотация)

„Огромният крокодил“ от Роалд Дал (анотация)

Специално за Световния ден на Роалд Дал „Ентусиаст” публикува „Огромният крокодил“ от Роалд Дал. Книгата излиза през 1978 г. и е първата история на британския писател, посветена на деца. Тя поставя началото на легендарното партньорство между Разказвач №1 в света и сър Куентин Блейк в творенето на вълшебства от изключителни истории и неповторими илюстрации. Изданието излиза за първи път на български език с оригиналната корица и оригиналните цветни илюстрации на Куентин Блейк.

Книгите на Роалд Дал са преведени на над 49 езика и са продадени повече от 100 милиона екземпляра по цял свят. До този момент са направени девет филма по историите на Роалд Дал. Седем негови заглавия са адаптирани за екран, шест от които широкоекранни продукции и една телевизионна. „Чарли и шоколадовата фабрика“ има две филмови адаптации през 1971 и 2005 г., в която главната роля на Уили Уонка играе Джони Деп. Два филма по книгите на Разкачвач №1 в света са с номинация за Оскар – „Чарли и шоколадовата фабрика“ през 2006 г. и „Фантастичният господин Фокс“ през 2010 г., озвучен с гласовете на Мерил Стрийп и Джордж Клуни. През септември 2011 г. Adastra Creative и фондацията на Роалд Дал обединяват усилията си в създаването на първия телевизионен сериал за деца по книга на британския автор, а именно „Огромният крокодил“. Предвидени са 52 серии, всяка от които да е с продължителност 11 минути.

„Децата са по-големи от рибите − заяви Огромният крокодил. − От тях се получават по-големи порции“ – въображението на Роалд Дал не познава граници. Запознайте се с огромния лаком крокодил. Той живее в Африка, снове из джунглата, разказвайки наляво и надясно как най-много на света обича да си похапва момченца и момиченца. Огромният крокодил обаче не е толкова умен, за колкото се смята, така че по-добре да внимава. На останалите животни им е дошло до гуша от неговите лукави номера и решават да го поставят на мястото му веднъж завинаги.

Малцина знаят, че като дете Роалд Дал живее в Африка. Той е трябвало да се пази не само от гладни крокодили, но и от крадливи маймунки и смъртоносни змии. Точно тези спомени изплуват в съзнанието му, когато започва да пише историята от „Огромният крокодил“.

„Огромният крокодил“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (нова в класацията) 2. „The Teacher“ …