Начало / България / Европейските културни центрове у нас се събират за Деня на езиците

Европейските културни центрове у нас се събират за Деня на езиците

Представители на различни културни центрове у нас ще отбележат заедно Европейския ден на езиците. Официално от 2001 г. той се чества на 26 септември по идея на Съвета на Европа и с подкрепата на Европейския съюз. Целта на празника е да се насърчи изучаването на чужди езици в Европа, да осведоми обществеността за важността от изучаването на чужди езици и разнообрази обхвата на изучаваните езици, за да повиши нивото на многоезичност и междукултурно рабирателство, да популяризира богатото езиково и културно разнообразие в Европа и да насърчи изучаването на чужди езици във всяка възраст.

По този повод служители на „Бритиш Консил“, „Гьоте институт“, „Институт Франсез“, „Институт Сервантес“, културните институти на Италия, Полша, Унгария, Русия и Австрия и др.  ще се съберат на 27 септември в столичния парк „Заимов“.

„Присъединете се към нас в парка пред Театър София, за да се позабавлявате, да печелите награди и да научите любимите си думи на много езици. Доведете приятели, деца и близки – нека и те видят какви възможности предлагат знанията на чужди езици. Ще можете и да разговаряте с хора от различни европейски културни центрове и да проверите какви са най-добрите възможности за езиково обучение“, се казва в поканата на организаторите.

Европейският ден на езиците в България се организира от мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC и партньори, с подкрепата на Столична община.

Литература на чужди езици тук

Чуждоезикови помагала и учабници тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …