Начало / България / Европейските културни центрове у нас се събират за Деня на езиците

Европейските културни центрове у нас се събират за Деня на езиците

Представители на различни културни центрове у нас ще отбележат заедно Европейския ден на езиците. Официално от 2001 г. той се чества на 26 септември по идея на Съвета на Европа и с подкрепата на Европейския съюз. Целта на празника е да се насърчи изучаването на чужди езици в Европа, да осведоми обществеността за важността от изучаването на чужди езици и разнообрази обхвата на изучаваните езици, за да повиши нивото на многоезичност и междукултурно рабирателство, да популяризира богатото езиково и културно разнообразие в Европа и да насърчи изучаването на чужди езици във всяка възраст.

По този повод служители на „Бритиш Консил“, „Гьоте институт“, „Институт Франсез“, „Институт Сервантес“, културните институти на Италия, Полша, Унгария, Русия и Австрия и др.  ще се съберат на 27 септември в столичния парк „Заимов“.

„Присъединете се към нас в парка пред Театър София, за да се позабавлявате, да печелите награди и да научите любимите си думи на много езици. Доведете приятели, деца и близки – нека и те видят какви възможности предлагат знанията на чужди езици. Ще можете и да разговаряте с хора от различни европейски културни центрове и да проверите какви са най-добрите възможности за езиково обучение“, се казва в поканата на организаторите.

Европейският ден на езиците в България се организира от мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC и партньори, с подкрепата на Столична община.

Литература на чужди езици тук

Чуждоезикови помагала и учабници тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

book-1421097_1280

Типология на четящите – кратък наръчник, в който сте и вие

Определете сами своята… диагноза Книгите са голямо изкушение и навлязат ли веднъж в живота ни… трудно …