На фокус
Начало / България / Предстои второ издание на “Second life” на Станислава Чуринскиене

Предстои второ издание на “Second life” на Станислава Чуринскиене

Една от най-популярните книги на писателката Станислава Чуринскиене – “Second life” ще излезе отново на български. Новината съобщи за lira.bg самата писателка от Брюксел.

Книгата ще бъде допълнено издание на онова, което излезе на българския пазар през 2009 г. Поради сериозния читателски интерес тогава книгата бе разработена от БНТ в 30-минутен филм. Романът е вдъхновен от едноименната онлайн игра Second Life, представяща паралелния интернет живот на играчите. Книгата разказва за все по-разрастваща се група от хора, наречена от авторката „интернет емигранти“, които практически живеят в Мрежата, за сметка на офлайн контактите. За да бъде романът автентичен, авторката прекарва почти 6 месеца, общувайки само онлайн, без да излиза от къщи. Книгата е издадена на литовски език.

Второто издание на „Second life“ ще излезе с марката на младото издателство „Президент“, което през октомври ще издаде и творби на Христо Караславов. Очаква се скоро романът да бъде преведен и издаден и на руски език.

Както е известно, последната книга на Чуринскиене – „От Космоса с любов“ вече спечели конкурса за преводна литература в рамките на „Национальная программа подджержки и развитие чтения“ и също предстои да бъде издадена на руски език. В момента пък се работи по сценария на едноименния филм.

 Свързани заглавия

Правят филм по „От Космоса с любов“

„От Космоса с любов“ спечели руски държавен конкурс за превод

Станислава Чуринскиене: Харесва ми как се чете в България – с лист и химикалка

„От Космоса с любов“ от Станислава Чуринскиене (анотация и откъс)

Книги от Станислава Чуринскиене тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230202-WA0000

Джаспър и Чорльо, и те като хората!

Приятелството между кучета и котки често започва с борба И Джаспър и Чорльо не са по-различни. Герои …