Начало / Свят / В САЩ излезе комикс със супер герой аутист

В САЩ излезе комикс със супер герой аутист

Първият в света комикс, чийто главен герой е аутист, излезе в САЩ съобщи ureport.bg, позовавайки се на NBC News. Главният герой Майкъл е математически гений и има талант на художник. Освен това има и способност за емпатия. Създатели на историята са Дейв Кот и Скай Оуенс.

„Надявам се че книгите ми ще помогнат на хора, страдащи от аутизъм, да разберат по-добре света около себе си. Някои от децата с аутизъм не могат да осъществят визуален контакт с очите и поради тази причина пропускат визуалните сигнали от околните. Хубаво е, че вече има герой, който прилича на самите тях“, казва Дейв Кот.

Според създателите всички действащи лица в комикса са нарисувани ярко и изразително. Особено внимание са обърнали на мимиките, за да могат децата аутисти да разчитат правилно социалните сигнали, изпращани от героите.

Аутизмът е психично разстройство, което се характеризира с изразен дефицит на социално взаимодействие, ограничени интереси и повторяемост на действията. Сходни състояния, при които се забелязват по-меки признаци и симптоми, се отнасят към разстройствата от аутичния спектър.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …