Начало / България / „Егмонт издава „Железният изпит” – първата съвместна книга на Холи Блек и Касандра Клеър

„Егмонт издава „Железният изпит” – първата съвместна книга на Холи Блек и Касандра Клеър

„Егмонт” издава „Железният изпит” – първата книга от приключенската фентъзи поредица „Магистериум”. Романът ще излезе на българския книжен пазар на 13 септември едновременно в хартиен и електронен формат. Авторите са две добре познати писателки – Холи Блек и Касандра Клеър.

Романът излиза у нас броени дни след световната му премиера, като правата за него са продадени в над 30 държави. Тези за екранизация пък са вече купени от филмовата компания „Constantin Films“. „Магистериум” ще се състои от 5 части.

„Многообещаващо начало на увлекателна поредица, която изследва въпросите за доброто срещу злото и силата на приятелството”, отбелязва „ Kirkus“.

„Невероятното  въображение на Блек и Клеър е създало история, която със сигурност ще накара сърцата на читателите да забият по-бързо, докато потъват в загадките на Магистериума“, отбелязват издателите от „Егмонт“.

Холи Блек е автор на  романи за деца, тийнейджъри и възрастни, сред които са книгите от поредиците „Хрониките на Спайдъруик” и „Curse Workers“, носител на награда „Нюбъри“.

Касандра Клеър работи като журналист за „Hollywood  Reporter“, преди да се ориентира  към писането на книги. Тя е авторът  на поредиците „Реликвите на смъртните” и „Адските устройства.

Холи и Касандра се запознават преди десет години. Стават добри приятелки и споделят (заедно с всичко останало) любовта си към жанра фентъзи. С „Магистериум“ Холи и Касандра решават да създадат свой свят на герои и злодеи, своя история за доброто и злото, а също и за величието, което всеки носи независимо дали иска или не.

Книги от Касандра Клеър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

240766_b

Сърдити старчета и хитри детективи

Като нова среща със стари приятели действа всеки роман на Ричард Озмън Неговата поредица „Криминален …