Начало / Свят / В Санкт Петербург вече има площад „Братя Стругацки“

В Санкт Петербург вече има площад „Братя Стругацки“

Георгий Полтавченко – временно изпълняващ длъжността губернатор на Санкт Петербург, е издал заповед за преименуване на площада, разположен на пресечката на улиците „Фрунзе“, „Победа“ и „Московски проспект“, съобщи „Новости литературы“. Той вече носи името на руските писатели фантасти братя Стругацки. Досега това пространство е било безименно.

„Те са живели и работили там. В продължение на дълги години Борис Стругацки е отивал на работа към обсерваторията по този път. Това място е пропито с духа на Стругацки“, са мотивите на комисията, гласувала смяната на името на площада.

Борис Вишневский, автор  на книгата „Аркадий и Борис Стругацкие. Двойная звезда“ и член на общинския съвет на Санкт Петербург, заяви по-рано, че ще бъде поставена мемориална плоча на къщата на ул. „Победа“ №4, в която са живели писателите. Одобрено е издаването на пълните съчинения на братя Стругацки за училищните библиотеки.

От 15 август в Северната столица на Русия са се появили и булевард „Александър Грин“, улиците „Вадим Шефнер“ и „Александър Блок“.

Книги от Аркадий и Борис Стругацки тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

255954076_675551006763952_2153261415072207445_n

Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Луксозният албум ги превръща в приятел на човека Андрю Гарн е нюйоркчанин по рождение, който …