На фокус
Начало / Свят / В Санкт Петербург вече има площад „Братя Стругацки“

В Санкт Петербург вече има площад „Братя Стругацки“

Георгий Полтавченко – временно изпълняващ длъжността губернатор на Санкт Петербург, е издал заповед за преименуване на площада, разположен на пресечката на улиците „Фрунзе“, „Победа“ и „Московски проспект“, съобщи „Новости литературы“. Той вече носи името на руските писатели фантасти братя Стругацки. Досега това пространство е било безименно.

„Те са живели и работили там. В продължение на дълги години Борис Стругацки е отивал на работа към обсерваторията по този път. Това място е пропито с духа на Стругацки“, са мотивите на комисията, гласувала смяната на името на площада.

Борис Вишневский, автор  на книгата „Аркадий и Борис Стругацкие. Двойная звезда“ и член на общинския съвет на Санкт Петербург, заяви по-рано, че ще бъде поставена мемориална плоча на къщата на ул. „Победа“ №4, в която са живели писателите. Одобрено е издаването на пълните съчинения на братя Стругацки за училищните библиотеки.

От 15 август в Северната столица на Русия са се появили и булевард „Александър Грин“, улиците „Вадим Шефнер“ и „Александър Блок“.

Книги от Аркадий и Борис Стругацки тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Memoir

U2 издават албум по книга

Съдържа 40 парчета Songs of Surrender, както ще се казва дискът, е всъщност аудиоверсия на …