Начало / Свят / 400 писатели ще присъстват на нов литературен фестивал в Торонто

400 писатели ще присъстват на нов литературен фестивал в Торонто

400 писатели ще присъстват на Международния литературен фестивал в Торонто „Inspire!“. Първото издание на събитието ще се проведе тази година между 13 и 16 ноември. Сред по-известните автори, които ще бъдат на форума, са Ан Райс, Маргарет Атууд, Уилям Гибсън и Кати Райкс.

Писателите ще бъдат разделени на 8 категории, по жанрове. Те ще изнасят презентации и ще комуникират с читателите.  Акцентът на фестивала ще бъде насочен и към независимите издатели. Ще се обсъждат още теми като електронни срещу печатни книги и новите технологии в бизнеса с книги.

„Искаме хората да дойдат, да участват, да се срещнат с любимите си писатели, да се насладят на програмата и да купят книги. Искаме да създадем събитие, което да бъде олицетворение на Торонто като разнороден град и Канада като страна, която приветства различните култури“, коментира Рита Дейвис, изпълнителна директорка.

Билетите за фестивала са по 15 долара и осигуряват достъп и за трите дни. Безплатно влизат децата до 12-годишна възраст. Има специални цени за пенсионери, студенти и групи.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

R

Иво Сиромахов: Копнежът по робството е плашещ

Блестящ политически театър, в който още живеем Това е „Бай „Тошо“ – новата книга на …