Начало / България / Петият роман от поредицата с комисар Монталбано излиза на български

Петият роман от поредицата с комисар Монталбано излиза на български

Петият роман от поредицата с комисар Монталбано излиза на българския книжен пазар, съобщи издателство „Книгопис“. „Екскурзия в Тиндари на Андреа Камилери ще бъде в книжарниците от 18 август.

Когато Андреа Камилери публикува романа, телевизионният сериал по криминалната му поредица вече е стартирал. „Екскурзия в Тиндари“ има своя филмова версия само година след като излиза в Италия. Това не е случайно – историята е благодатна за екран: динамично действие, заплетена интрига и богат спектър от човешко присъствие – колоритен полицейски екип, очарователни жени, мафиотски бос и любопитни типажи в „поддържащите роли“. На преден план е емоционалният и прозорлив Монталбано, а фонът е самобитната красота на Сицилия.

Камилери (88) е доайенът на съвременната италианска литература. Написал е няколко исторически романа и множество разкази, но е известен най-вече като създател на колоритния комисар Монталбано. Роденият в Сицилия писател използва в книгите си местния диалект, изпъстрен с нови, измислени от него думи. Поредицата с комисар Монталбано е преведена на 32 езика. Камилери е носител на Ордена за заслуги към Италианската република и на наградата „Дагър“ на Асоциацията на криминалните писатели.

Книгите за комисар Монталбано тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1555177023_230_0_2962_2048_1920x0_80_0_0_0efdb00fd79b76b37316b558c504bc31

Червеният площад стана огромна книжарница

Книжен фестивал радва московчани Наречен е точно на името на площада и се провежда през …