Начало / България / Петият роман от поредицата с комисар Монталбано излиза на български

Петият роман от поредицата с комисар Монталбано излиза на български

Петият роман от поредицата с комисар Монталбано излиза на българския книжен пазар, съобщи издателство „Книгопис“. „Екскурзия в Тиндари на Андреа Камилери ще бъде в книжарниците от 18 август.

Когато Андреа Камилери публикува романа, телевизионният сериал по криминалната му поредица вече е стартирал. „Екскурзия в Тиндари“ има своя филмова версия само година след като излиза в Италия. Това не е случайно – историята е благодатна за екран: динамично действие, заплетена интрига и богат спектър от човешко присъствие – колоритен полицейски екип, очарователни жени, мафиотски бос и любопитни типажи в „поддържащите роли“. На преден план е емоционалният и прозорлив Монталбано, а фонът е самобитната красота на Сицилия.

Камилери (88) е доайенът на съвременната италианска литература. Написал е няколко исторически романа и множество разкази, но е известен най-вече като създател на колоритния комисар Монталбано. Роденият в Сицилия писател използва в книгите си местния диалект, изпъстрен с нови, измислени от него думи. Поредицата с комисар Монталбано е преведена на 32 езика. Камилери е носител на Ордена за заслуги към Италианската република и на наградата „Дагър“ на Асоциацията на криминалните писатели.

Книгите за комисар Монталбано тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …