Начало / България / 31 август е крайният срок за участие в конкурса „Моят любим литературен герой“

31 август е крайният срок за участие в конкурса „Моят любим литературен герой“

31 август е крайният срок за участие в конкурса „Моят любим литературен герой“, организиран от сайта az-deteto.bg. Победителите ще бъдат обявени на финала на кампанията „Забавното лятно четене“, който ще се състои на 14-ти септември.

Участниците са разделени в две възрастови групи – от 6 до 10 години и от 10 до 14 години. Журито е в състав:  Мария Дуковска – главен редактор на Az-deteto.bg; Марин Бодаков – писател и посланик на кампанията; Петя Кокудева – писателка и посланик на кампанията; Добрина Добрева – журналист от БНР.

„Сигурни сме, че всеки един от вас си има любим литературен герой – някой известен като Малкият Принц или Мечо Пух или пък някой, за който никой досега не е чувал – това няма значение. Предизвикваме ви да поздравите и почетете вашия най, най-любим герой със стихче или къс разказ, които да са не повече от една страница в Word формат, тоест написани в Word и да са на тема „Моят любим литературен герой“. Знаем, че в това сте много добри и никак няма да ви затрудни. В замяна на прекрасните произведения, които сме убедени, че ще получим, ние сме ви приготвили чудесни награди“, пишат на сайта си организаторите.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

marquez-gabriel-adv-obit-slide-lp84-superjumbo

Нова книга на Маркес излиза десетилетие след смъртта му

Скоро у нас ще се появи отново и „Сто години самота“ En agosto nos vemos, …