Начало / Свят / Звезда от „Игра на тронове“ ще играе Мери Шели в биографичен филм

Звезда от „Игра на тронове“ ще играе Мери Шели в биографичен филм

Софи Търнър, която стана известна като Санса Старк от сериала „Игра на тронове“ по фентъзи сагата на Джордж Р. Р. Мартин, „Песен за огън и лед“, ще играе Мери Шели в биографичен филм за писателката, съобщи deadline.com. В ролята на нейния съпруг поета Пърси Шели, ще бъде Джеръми Ървайн. Заглавието на лентата е „Mary Shelley’s Monster“. Режисьор е Коки Гидройк, а сценарист – Дебора Бакстром.

Шели  пише романа „Франкенщайн“  когато е едва на 21 години. Обстоятелствата около написването на творбата са много любопитни. Една вечер през 1816 г. се събират Лорд Байрон, неговият доктор Джон Полидори, Пърси Шели и неговата любима Мери Шели, която е само на 18 години. Те си чели разкази в жанр ужаси и обсъждали доктора Ерасмус Дарвин, дядо на Чарлс Дарвин, за когото се носели слухове, че може да съживи мъртва тъкан. Тогава се смята, че на Мери Шели й е хрумнала идеята за Франкенщайн. Тя решила да напиша произведението, след като сънувала историята. То излиза анонимно на 1 януари 1818 г. Изданието е публикувано за втори път, този път с името на Шели, през 1923 г. Постепенно книгата се превръща в една от най-значимите творби в жанр ужаси.

Това ще бъде втори филм за Мери и Пърси Биш Шели, който ще се снима в близко бъдеще. По-рано стана ясно, че снимките на прожекцията „A Storm in the Stars“, режисирана от Хайфа ал-Мансур, ще започнат догодина.

Свързани заглавия
Режисьорка от Саудитска Арабия ще снима филм за Мери и Пърси Шели

Голяма колекция от непубликувани писма на Мери Шели беше открита

Копие от нулевата серия на „Франкенщайн”, посветено на Лорд Байрон, беше открито

Книги от Мери Шели тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …