Начало / Свят / Новият роман на Патрик Нес ще излезе през август 2015 г.

Новият роман на Патрик Нес ще излезе през август 2015 г.

Новият роман на Патрик Нес ще бъде на англоезичния пазар след малко повече от година. Той ще бъде в книжарниците от 28 август 2015 г. Младежкото четиво, със заглавие „The Rest of Us Just Live Here“, ще бъде публикувано от издателство „Walker Books“. Нес искал да напише роман „за всеки, който се опитва да живее нормален живот в свят, който е полудял“.

Писателят допълва:

„Как бихте се чувствали, ако живеехте в свят, който е като света на юношеските романи? Където хората, които познавате, се борят с вампири, зомбита, духове, които изяждат душите на хората или какъвто и да е следващия феномен в този тип литература? А вашето единствено желание е да отидете на бала си, да завършите училище преди някой да го е взривил. Това е книга за всеки, който има по-големи проблеми от поредното спасяване на света“.

В социалната мрежа „Tumblr“ Нес публикува и цитат от творбата си:

„Не всеки трябва да бъде Избраният. Не всеки е този, който спасява света. Повечето хора просто се опитват да живеят живота си по най-добрия начин. Опитват се да бъдат щастливи, въпреки че са наясно с факта, че светът е несправедлив и нелогичен“.

Нес е признат автор на младежки романи. Той нашумя след излизането на „Часът на чудовището“. По-рано тази година стана ясно, че произведението ще бъде филмирано. По план филмът трябва да излезе за Коледа през 2016 г.

Свързани заглавия
Романът „Часът на чудовището“ от Патрик Нес ще бъде филмиран

Патрик Нес: Ако тийнейджърите мислят за смъртта и насилието, моя работа е да пиша за това

Патрик Нес, автор на „Часът на чудовището“: Помогнах на една прекрасна идея да продължи да живее

„Часът на чудовището” от Патрик Нес (анотация)

Книги от Патрик Нес тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …