Начало / Свят / Вилата, в която Колоди пише „Приключенията на Пинокио“, се продава за 19 млн. евро

Вилата, в която Колоди пише „Приключенията на Пинокио“, се продава за 19 млн. евро

Вилата, в която Карло Колоди пише историята за Пинокио – дървената кукла, която мечтаеше да стане момче от плът и кръв, се продава на цена от 19 млн. евро, съобщи БГНЕС, цитирайки „Дейли мейл“.

„Вила дей Сатири“ се намира край италианския град Флоренция и се превръща в „дом“ на Пинокио през 1883 г. Новият собственик ще има шанса да се докосне не само от литературната, но и до военната история, тъй като в къщата, която е построена през 1366 г. са отсядали австрийският император Фердинанд I, Наполеон Бонапарт и Анна Медичи.

Основната сграда се намира в красиви градини в италиански стил с тераси, стъпала, статуи и фонтани. Основната вила, която е разположена на около 64 км от Флоренция, е издигната върху руините на крепост. Освен вилата, купувачът ще се сдобие още с лятна къща, ферма, ресторант, бани и дори къща за пеперуди. Извън комплекса се намират прилежащи земи с обща площ 12 хектара и 70 маслинови дръвчета.

„Вилата е идеална за провеждането на събития на високо равнище благодарение на леснодостъпното си разположение, далеч от трафика и тълпите и отличните връзки с летището, магистралата и някои от големите тоскански градове – Флоренция, Лука и Пиза. Тя също така е близо до морето и езерото“, съобщава компанията „Касаиталиа интернешънъл“, която продава имота.

Фото: casa.guidone.it

 „Приключенията на Пинокио“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RQWIOPWTXBEKXE7QR66SEV4IHE

Поезия по телефона четат във Филаделфия

Горещата телефонна линия помага на болните от Covid-19 Обаждането е безплатно, а топъл глас отсреща …