Начало / Свят / Вилата, в която Колоди пише „Приключенията на Пинокио“, се продава за 19 млн. евро

Вилата, в която Колоди пише „Приключенията на Пинокио“, се продава за 19 млн. евро

Вилата, в която Карло Колоди пише историята за Пинокио – дървената кукла, която мечтаеше да стане момче от плът и кръв, се продава на цена от 19 млн. евро, съобщи БГНЕС, цитирайки „Дейли мейл“.

„Вила дей Сатири“ се намира край италианския град Флоренция и се превръща в „дом“ на Пинокио през 1883 г. Новият собственик ще има шанса да се докосне не само от литературната, но и до военната история, тъй като в къщата, която е построена през 1366 г. са отсядали австрийският император Фердинанд I, Наполеон Бонапарт и Анна Медичи.

Основната сграда се намира в красиви градини в италиански стил с тераси, стъпала, статуи и фонтани. Основната вила, която е разположена на около 64 км от Флоренция, е издигната върху руините на крепост. Освен вилата, купувачът ще се сдобие още с лятна къща, ферма, ресторант, бани и дори къща за пеперуди. Извън комплекса се намират прилежащи земи с обща площ 12 хектара и 70 маслинови дръвчета.

„Вилата е идеална за провеждането на събития на високо равнище благодарение на леснодостъпното си разположение, далеч от трафика и тълпите и отличните връзки с летището, магистралата и някои от големите тоскански градове – Флоренция, Лука и Пиза. Тя също така е близо до морето и езерото“, съобщава компанията „Касаиталиа интернешънъл“, която продава имота.

Фото: casa.guidone.it

 „Приключенията на Пинокио“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

255954076_675551006763952_2153261415072207445_n

Книга прави от нюйоркските гълъби супергерои

Луксозният албум ги превръща в приятел на човека Андрю Гарн е нюйоркчанин по рождение, който …