Начало / Свят / Снимките на филмовата адаптация на „Дон Кихот“ започват в края на годината

Снимките на филмовата адаптация на „Дон Кихот“ започват в края на годината

Снимките на филмовата адаптация на класиката от Мигел де Сервантес, „Дон Кихот“, ще започнат в самия край на тази година, съобщи „Гардиън“. Ветеранът Тери Гилиъм, който ще режисира лентата, обяви, че ще започне да снима веднага след Коледа. Гилиъм се опитва да направи филм по романа на Сервантес вече 15 години.

Действието ще се развива в наши дни, но всички мотиви от произведението на испанския писател ще бъдат запазени. Гилиъм коментира:

„Обстановката ще бъде съвременна. Филмът ще показва как фикцията влияе върху хората. Понякога ефектът изобщо не е добър. Някои полудяват, други се пропиват, а трети проституират“.

Режисьорът на филми като „Бразилия“ и „12 маймуни“ се опитва да адаптира на големия екран „Дон Кихот“ от 1999 г. И макар той да работи през годините със звезди като Джони Деп и Робърт Дювал, до завършен продукт, който да тръгне по кината, така и не се стигна. Гилиъм заяви, че още не може да повярва, че снимките ще започнат.

„Толкова пъти така и нищо не се получи, че ще повярвам чак когато гледам филма. Но ще се опитам да се държа сякаш всичко ще се развие по план“.

Засега не се знае кой ще участва ва екранизацията, но Гилиъм увери, че продуцентите му разговарят с много актьори.

„Дон Кихот“ излиза в два тома – през 1605 и 1615 г. Хумористична и сатирична, книгата разказва за непоправимия идеалист Алонсо Кехана, който променя името си на Дон Кихот и решава, че е рицар, който ще избави света от злото и несправедливостта. Той е следван от своя слуга, провъзгласен за оръженосец, Санчо Панса. „Дон Кихот“ е считано за едно от най-значимите произведения в литературата изобщо. Образът на главния герой е свързван с кавалерството и непрактичния идеализъм, а израза „да се бориш с вятърни мелници“ е синоним на да се захванеш с изгубена кауза.

„Дон Кихот“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …