Начало / Свят / „Гордост и предразсъдъци и зомбита“ оживява и на филм

„Гордост и предразсъдъци и зомбита“ оживява и на филм

След дълга подготовка най-накрая и вампирската интерпретация на класическия роман на Джейн Остин „Гордост и предразсъдъци“ – „Гордост и предразсъдъци и зомбита“ ще се появи на големия екран. Творбата на Сет Греъм-Смит се появи на пазара през 2009 г. и предизвика много полемики сред любителите на оригиналната творба.

Очакваше се още с появата й да започне работата и по едноименния филм, но след няколкократна смяна на режисьорите и актьорския състав, работата по него бе стопирана. Сайтът Deadline обаче обяви, че със задачата се е заел сериозно Бър Стиърс, който нашумя преди години с „На 17 отново“ и „Чарли Сейнт Клауд“.

Сценарият на новата лента вече е готов, написан от Дейвид Ръсел. Вече са избрани и актьорите – Лили Джеймс ще се превъплати в ролята на Елизабет Бенет. Сам Райли, известен от екранизацията на „По пътя“ през 2012 г., ще играе Мистър Дарси. Бела Хиткот пък е избрана за ролята на Джейн Бенет.

„Гордост и предразсъдъци и зомбита“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

12_princesi_3D

Иво Сиромахов: „Как да накарам детето ми да чете?“. Не става с „накарване“, а с личен пример и с пробуждане на любопитство

След „Малки приказки” и „Приказки от планината” популярният сценарист, телевизионен водещ и журналист Иво Сиромахов …