Начало / Свят / Отложиха връчването на наградата „Роалд Дал“ с две години

Отложиха връчването на наградата „Роалд Дал“ с две години

Наградата Роалд Дал, която се присъжда на автори на смешна детска литература, е отложена от Booktrust и Roald Dahl Literary Estate с две години, съобщиха организаторите. Следващият лауреат на приза ще бъде обявен през 2016 година, когато се навършват сто години от раждането на писателя.

Трофеят се дава веднъж годишно от 2008-ма насам, от литературното общество Booktrust, наследниците на Роалд Дал и писателя Майкъл Росен . Победителят се избира от жури, но и чрез гласуване от над 900 деца от цяла Англия. Те избират в две категории за различни вързастови групи, като досега са били номирани 72 книги на общо 87 автори и илюстратори.

„Искаме да направим наградата още по-влиятелна. – споделиха от организаторите на конкурса. – Вече отличихме много фантастични и талантливи писатели. Искаме да увеличим и броя на анкетираните деца.“ Миналата година наградата бе спечелена от Саймън Рикърти с  „Monkey Nut“ и Джим Смит „I Am Not A Loser“, които получиха по 2500 лири от наградния фонд.

Книги от Роалд Дал тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

aefefce925e93c2d840551a73ca5dfd0_resize=1200,675_

Поетът, който учеше американците да са мъже, почина

Интересуват го теми като подсъзнанието, митовете, ирационалното Робърт Блай нашумява със силната си гражданска позиция …