Начало / България / „Проектът Дъга” и СБХ организират „Комикс Експо”

„Проектът Дъга” и СБХ организират „Комикс Експо”

Международно изложение „София Комикс Експо 2014“ ще се проведе между 15 август и 15 септември в галерията на ул. „Шипка 6“ в София, съобщи „Дневник”, като се позова на Съюза на българските художници и „Проектът Дъга“, в който влизат част от художниците на легендарното българско списание.

Официалното откриване ще е на 3 септември, но изложбата ще е отворена още на 15 август. Тя ще съчетава творби на 104 чуждестранни художници от 17 държави, както и 29 български. Експозицията е разделена на 13 раздела, както и отделна част с графични новели. Сред интересните акценти са два вида сръбски комикс – алтернативен и класически, ще гостува и селекция на белгийския комикс музей, както и подбор на творби и автори от Холандия. Сред популярните имена, които ще участват, са Карлос Пуерта от Испания, Пиер Алари от Франция, Дан Паноушън от САЩ, Хулио Роча от Аржентина, Филип Ксавие и Томас От от Швейцария.

Виктор Кълвачев, който живее и работи във Франция ще присъства на отварянето на изложбата на 15 август, а от 15 ч. ще представи своя нова книга и ще дава автографи.

Комикси тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hans-jurgen-weinhardt-FZ5nx86tP2U-unsplash

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант „Амазон“ се превърна в страшилището, което може …