Начало / Свят / Джон Льо Каре: Светът дойде в повече на Филип Сиймур Хофман

Джон Льо Каре: Светът дойде в повече на Филип Сиймур Хофман

Джон Льо Каре заяви, че не е бил изненадан от смъртта на големия актьор Филип Сиймур Хофман, съобщи „Гардиън“. Писателят прекарал време с Хофман по време на снимките на адаптацията на неговия роман „Най-търсеният човек“. Ветеранът в сферата на шпионските книги определи актьора като интелигентен човек, работохолик, на когото светът е дошъл в повече. Хофман беше намерен мъртъв през февруари след свръхдоза хероин.

В „Най-търсеният човек“ Хофман играе Гюнтер Бахман, агент на германското разузнаване, който започва да следи бежанеца Иса, защото подозира, че нелегалният имигрант е терорист. Това се оказва един от последните му филми. Той ще тръгне по кината в САЩ на 25 юли.

Льо Каре коментира:

„Филип се вживяваше във всичко през цялото време. Взираше се във всеки детайл. Накрая светът се оказа прекалено ярък за него. Трябваше да загуби очите си или да бъде заслепен до смърт. Това, което казвам, звучи като мъдрост предвид обстоятелствата, но не е. Всички виждаха – Филип изгаряше като свещ пред очите ни. Никой не би могъл да издържи дълго на неговото темпо. Накрая му дойде в повече“.

Филип Сиймур Хофман беше отличен с „Оскар“ през 2006 г. за превъплащението му в писателя Труман Капоти във филма „Капоти“. Впоследствие той беше номиниран за наградите на Академията още 3 пъти. Хофман беше считан за един от най-добрите актьори на своето поколение.

Свързани заглавия
Учредена е награда в чест на Филип Сиймур Хофман

Почина актьорът, изиграл блестящо Труман Капоти

„Най-търсеният човек“ тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …