Начало / България / Излизат нови книжки за Дора Изследователката

Излизат нови книжки за Дора Изследователката

От  21 юли на българския книжен пазар излизат още две книжки от любимата детска поредица „Дора Изследователката“, съобщи издателство „Колибри“.

„Моят страхотен братовчед Диего“ (превод на Росица Ташева) включва две истории и едно българско-английско речниче. Първо ще видим как Бебето ягуар ще помогне на Бебето мече, което е избягало от Центъра за закрила на животните. После Дора ще се притече на помощ на своя страхотен братовчед Диего, който изпада в беда някъде във Високата планина.

„Игри и рисунки за оцветяване“ (превод на Росица Ташева) е блокче за оцветяване, щедро на рисунки, които ще предизвикат въображението на най-малките. За да бъде забавата още по-голяма, дечицата ще намерят цяла страничка със стикери с образите на познатите им герои.

Проектът на MTV и канал „Никелодеон“ завладя първо Северна Америка, спечели шест номинации и една награда „Еми“, а днес Дора, Ботичко, Диего и Лисанко-Хитранко са любимци на палавниците от 3 до 9-годишна възраст по всички кътчета на планетата. Книжките за усмихнатото момиченце с латински корени са красиво илюстрирани, богати на забавни случки и любопитни факти, които превръщат четенето във вълнуващо преживяване. Приложените стикери и картинки за оцветяване ангажират вниманието на дечицата, поощряват активността им и развиват творческия им усет.

Книжки от поредицата за Дора Изследователката тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …