Начало / България / Поредицата „Европейски разказвачи на XX и XXI век“ продължава с „Вангó: Между небето и земята“

Поредицата „Европейски разказвачи на XX и XXI век“ продължава с „Вангó: Между небето и земята“

Поредицата „Европейски разказвачи на XX и XXI век“ на издателство „Емас“ продължава с романа „Вангó: Между небето и земята” на драматурга Тимоте дьо Фомбел, който вече е на пазара.  Книгата излезе във Франция тази година и бързо се преврна в хит сред подрастващите читатели.

Действието се развива през 1934 г., а главен герой е отгледаният само от бавачката си Вангó. Той е несправедливо смятан за главен заподозрян в убийството на свещеник, но успява да се спаси на борда на минаващия над Париж Цепелин, който отвежда беглеца до небесата на Германия и отвъд.

Дьо Фомбел издава първия си роман „Тоби Лолнес” през 2006 година и с него жъне огромни успехи. Книгите за Тоби са преведени на 29 езика, печелят 20 награди и първата е в процес на филмиране. С новата си поредица, „Вангó”, Дьо Фомбел отново доказва майсторството си – дава ни възможност да се потопим в спиращо дъха действие, примесено с международен шпионаж, мистериозно убийство, подправено с бележити личности и моменти от историята, а освен това ни среща с един от най-фантастично притегателните главни герои. Книгата е удостоена с Наградата на Германия за детско-юношеска литература.

„Вангó: Между небето и земята” тук

Прочетете още

Copertina-C08157

Михаела Манасиева за най-романтичната страна: „Италианците са умели разказвачи на приказки“

Книгата ѝ ни води на много интересни места „Италия – вечната приказка“ се опира на любовта …