Начало / Свят / Даниъл Радклиф няма да се завърне в ролята на Хари Потър въпреки новия разказ на Дж. К. Роулинг

Даниъл Радклиф няма да се завърне в ролята на Хари Потър въпреки новия разказ на Дж. К. Роулинг

Даниъл Радклиф няма да се завърне в ролята на Хари Потър въпреки новия разказ на Дж. К. Роулинг за момчето магьосник, съобщи „Гардиън“. Актьорът играеше ролята 10 години между 2001 и 2011 г. във филмите по романите на Роулинг, но твърди, че няма вероятност да го направи отново.

Роулинг публикува в сайта си Pottermore разказ от 1 500 думи, с който върна отново читателите в света на своята супер успешна поредица от 7 романа. Произведението беше написано от името на персонажа Рита Скийтър, журналистка. Хари Потър е описан като вече 34-годишен, с 2 деца. Той е леко побелял и има белег на лицето, вероятно от работата му като аврор в борбата срещу черната магия.

Радклиф заяви, че все още не е прочел творбата, но не вярва тя да доведе до филми в бъдеще. Той допълни, че заради дългия период, в който е играл една роля, сега е фокусиран върху това да представи колкото се може повече различни персонажи на екрана.

„Ще кажа „не“, защото не мисля, че има и хипотетична възможност към момента. Това, което тя е написала – не съм го чел, но ще го прочета – е много кратка творба. Освен това там той е с 10 години по-възрастен от мен сега… Играх един герой толкова дълго време и сега искам да опитам колкото се може повече нови неща. Използвам момента докато съм още търсен… Не можем да играем тези персонажи, докато станем на 40 години. Някъде трябва да бъде поставена граница“, сподели Радклиф.

Свързани заглавия
Даниъл Радклиф продължава с литературните проекти – ще участва в екранизация на роман на Дейв Егърс

Даниъл Радклиф играе Алън Гинсбърг в нов филм

Ема Уотсън и Даниъл Радклиф ще играят в адаптации на литературни класики

Даниъл Радклиф играе младия Булгаков в английски сериал

Даниъл Радклиф планира да пише романи

Книгите за Хари Потър тук

„Жената в черно“ тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …