Начало / България / Юлия Кръстева ще посети България през септември

Юлия Кръстева ще посети България през септември

Юлия Кръстева  – световноизвестен лингвист, семиотик и психоаналитик ще посети в България в края на септември.В съобщение, изпратено до проф. Миглена Николчина от СУ „Св. Климент Охридски“, тя пише, че ще се радва да се срещне със съученици и приятели от детските си години.

Ето пълният текст на посланието на Юлия Кръстева, публикуван от offnews.bg:

„Юлия Кръстева ще бъде в България от 25 до 28 септември и ще се радва да се срещне със съученици, познати и приятели, с които се е познавала по време на детството и юношеството си: в началното училище „Патриарх Евтимий”, в 33-та гимназия на площад „Георги Димитров”, в специалност Френска филология в Софийския университет „Климент Охридски”, седмичника „Средношколско знаме”, всекидневника „Народна младеж” и др.

Можете да й пишете на следния адрес: julia.kristeva@univ-paris-diderot.fr
Юлия Кръстева е родена в Сливен на 24 юни 1941 г. Завършва френска филология през 1964 г. в Софийския университет. През 1966 г. заминава за Париж със стипендия от френското правителство и оттогава живее във Франция. Работи с Ролан Барт и Люсиен Голдман. Присъединява се към структуралистката литературно-философска група „Тел Кел“. Сега Юлия Кръстева е професор в парижкия университет „Дени Дидро“ и има частна практика като психоаналитик.

Книги от Юлия Кръстева тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

stažený soubor

Хенри Кисинджър – по-близо до „Разпни го“, отколкото до „Осанна“

За мъртвите или добро, или нищо… това всъщност не важи и в неговия случай Противоречив …