Начало / България / Юлия Кръстева ще посети България през септември

Юлия Кръстева ще посети България през септември

Юлия Кръстева  – световноизвестен лингвист, семиотик и психоаналитик ще посети в България в края на септември.В съобщение, изпратено до проф. Миглена Николчина от СУ „Св. Климент Охридски“, тя пише, че ще се радва да се срещне със съученици и приятели от детските си години.

Ето пълният текст на посланието на Юлия Кръстева, публикуван от offnews.bg:

„Юлия Кръстева ще бъде в България от 25 до 28 септември и ще се радва да се срещне със съученици, познати и приятели, с които се е познавала по време на детството и юношеството си: в началното училище „Патриарх Евтимий”, в 33-та гимназия на площад „Георги Димитров”, в специалност Френска филология в Софийския университет „Климент Охридски”, седмичника „Средношколско знаме”, всекидневника „Народна младеж” и др.

Можете да й пишете на следния адрес: julia.kristeva@univ-paris-diderot.fr
Юлия Кръстева е родена в Сливен на 24 юни 1941 г. Завършва френска филология през 1964 г. в Софийския университет. През 1966 г. заминава за Париж със стипендия от френското правителство и оттогава живее във Франция. Работи с Ролан Барт и Люсиен Голдман. Присъединява се към структуралистката литературно-философска група „Тел Кел“. Сега Юлия Кръстева е професор в парижкия университет „Дени Дидро“ и има частна практика като психоаналитик.

Книги от Юлия Кръстева тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

4bd0da65d1

Предизборен поздрав към нас от Константинос Кавафис и Стефан Гечев

Константинос Кавафис В ОЧАКВАНЕ НА ВАРВАРИТЕ Какво очакваме, стълпени на площада? Днес варварите ще пристигнат …