На фокус
Начало / България / Иво Иванов размени датите на гостуванията си в Пловдив и София

Иво Иванов размени датите на гостуванията си в Пловдив и София

Един от най-добрите писатели журналисти у нас напоследък Иво Иванов размени датите на срещите си със свои читатели в книжарници „Хеликон“. Авторът на хита от началото на годината „Кривата на щастието: за спорта, Вселената и всичко останало“, издание на „Вакон“, ще гостува на 2 юли в „Хеликон-Пловдив, Център“ от 18:00 ч., а на следващия ден ще бъде в най-богатата на заглавия книжарница у нас „Хеликон Витоша“. Той ще дава автографи на почитателите на хубавите истории и спорта в София от 18,30 ч.

Иво Иванов е журналист и телевизионен кореспондент. През 1990 г. завършва НСА, след което заминава да следва магистратура в САЩ. Започва да пише текстове през 1987 г. за родния вестник „Старт”, а през 90-те публикува и множество статии и очерци в американската преса. През годините работи с български медии като БНТ, в. „7 дни спорт”, в. „Телеграф”, Sportal.bg. Текстовете му, съдържащи оригинални метафори и кодирани послания, са новаторски и посветени изцяло на читателите. Донякъде експерименталният му стил е повлиян от гонзо журналистиката на Хънтър Томпсън. През 2007 г. отразява 41-вия Супербоул в материал без нито един глагол, след което пресъздава и цяла спортна история само в едно изречение. Година по-късно публикува и двутомната книга „Отвъд играта”, която съдържа текстовете писани между 2003 – 2007 г. Живее и работи в Лорънс (Канзас, САЩ).

В „Кривата на щастието: за спорта, Вселената и всичко останало“ са събрани 73 негови статии. Това са едни от най-добрите му текстове, публикувани през последните години в различни родни медии, някои от които с над 70 хиляди прочитания в онлайн пространството. Историите на Иво Иванов са за действителни личности, места и събития, чиято истинска стойност е всъщност в спотайващите се между редовете послания, които, макар и създадени в далечните прерии на Канзас, от години търсят и намират будни съзнания и добри сърца в хората срещу текста.

„Кривата на щастието” тук

Свързани заглавия:

Иво Иванов: Човек не умира, когато спре да диша, а когато спре да живее

Прочетете още

245289_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (17 юни – 23 юни)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Изригване“ от Майкъл Крайтън и Джеймс Патерсън (нова в класацията) 2. …