Начало / България / Иво Иванов гостува в „Хеликон-Витоша“ и „Хеликон-Пловдив, Център“

Иво Иванов гостува в „Хеликон-Витоша“ и „Хеликон-Пловдив, Център“

Един от най-добрите писатели журналисти у нас напоследък Иво Иванов ще се срещне със свои читатели в книжарници „Хеликон“. Авторът на хита от началото на годината „Кривата на щастието: за спорта, Вселената и всичко останало“, издание на „Вакон“, ще гостува на 2 юли в най-богатата на заглавия книжарница у нас „Хеликон Витоша“. Той ще дава автографи на почитателите на хубавите истории и спорта от 18,30 ч. Ден по-късно, на 3 юли, от 18 ч Иванов ще бъде в „Хеликон-Пловдив, Център“.

Иво Иванов е журналист и телевизионен кореспондент. През 1990 г. завършва НСА, след което заминава да следва магистратура в САЩ. Започва да пише текстове през 1987 г. за родния вестник „Старт”, а през 90-те публикува и множество статии и очерци в американската преса. През годините работи с български медии като БНТ, в. „7 дни спорт”, в. „Телеграф”, Sportal.bg. Текстовете му, съдържащи оригинални метафори и кодирани послания, са новаторски и посветени изцяло на читателите. Донякъде експерименталният му стил е повлиян от гонзо журналистиката на Хънтър Томпсън. През 2007 г. отразява 41-вия Супербоул в материал без нито един глагол, след което пресъздава и цяла спортна история само в едно изречение. Година по-късно публикува и двутомната книга „Отвъд играта”, която съдържа текстовете писани между 2003 – 2007 г. Живее и работи в Лорънс (Канзас, САЩ).

В „Кривата на щастието: за спорта, Вселената и всичко останало“ са събрани 73 негови статии. Това са едни от най-добрите му текстове, публикувани през последните години в различни родни медии, някои от които с над 70 хиляди прочитания в онлайн пространството. Историите на Иво Иванов са за действителни личности, места и събития, чиято истинска стойност е всъщност в спотайващите се между редовете послания, които, макар и създадени в далечните прерии на Канзас, от години търсят и намират будни съзнания и добри сърца в хората срещу текста.

„Кривата на щастието” тук

Свързани заглавия:

Иво Иванов: Човек не умира, когато спре да диша, а когато спре да живее

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …