Начало / Свят / Бездомник, който подарява книги на деца: Не е необходимо да си богат, за да промениш света

Бездомник, който подарява книги на деца: Не е необходимо да си богат, за да промениш света

Бездомник защитава каузата на книгите и четенето в Южна Африка, съобщи huffingtonpost.com. 24-годишният Филани Дладла живее на улицата. Той продава книги, за да изкарва прехраната си. При желание от страна на купувачите, той прави ревюта на книгите и дискутира с тях авторите и издателствата.

Популярността на Дладла постоянно расте, след като неговият сънародник Тебого Малоп, който прави филми, публикува клип с него в канала си в „YouTube“ в края на миналата година. Малоп открил Дладла в Йоханесбург – видял го да продава книги на тротоар.

24-годишният почитател на книгите казва, че те са му помогнали да се отърве от зависимостта към наркотиците. Макар да живее на улицата и да търгува с литературни произведения, той никога не иска пари от деца, а им подарява различни четива. Според Дладла, не е нужно да даряваш хиляди книги, за да направиш разлика в света:

„Децата могат да се захванат с четене и да го превърнат в навик. В навик за цял живот…Четенето не може да навреди. Няма вредно знание. Четенето само може да те направи по-добър човек…Не е необходимо да си богат, за да промениш света. Започваме с малкото, което имаме. Ако вдъхновим дори един човек, вече сме променили света“, казва Филани Дладла.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

файл за изтегляне

Четворката на юни

С настъпващото лято и емоциите постепенно се нажежават Как например германка, расла в Бавария, може …