Начало / Свят / Излиза непубликуван разказ за прототипа на Мери Попинз

Излиза непубликуван разказ за прототипа на Мери Попинз

Разказ за прототипа на класическия персонаж Мери Попинз ще бъде публикуван за първи път, съобщи „Гардиън“. Разказът на Памела Травърз, „Aunt Sass“, ще бъде публикуван от издателството „Virago“ този ноември. Изданието ще съдържа още два разказа на Травърз – „Ah Wong“ и „Johnny Delaney“.

Прототипът на Мери Попинз е лелята на Травърз, Ели, като пълното й име е Хелън Морхед. В разказа авторката я нарича Кристина Сарасет или за по-кратко Сас. Произведението е отпечатано в едва 500 бройки. Травърз подарява копията на семейството и на приятели.

Все пак обаче не се знае до каква степен разказът отговаря на действителността, казва Дона Куунан, съставител на книгата. Тя отбелязва, че Травърз пази личния си живот ревностно в тайна.

Памела Травърз, или П. Л. Травърз, е родена през 1899 г. в Австралия. Тя работи като секретарка, танцьорка, актриса и журналистка, преди да започне да пише книгите за Мери Попинз през 1934 г., докато се възстановява от тежка болест. Пословичен е нейният дълъг спор с Уолт Дисни за адаптирането на култовата героиня на големия екран. Историята им беше филмирана през 2013 г. с участието на Том Ханкс и Ема Томпсън. Травърз получава Ордена на британската империя през 1977 г. Умира на 96 години през 1996 г.

Книгите за Мери Попинз тук

Прочетете още

219662_b

Дядо-планинар съветва

Людмила ЕЛЕНКОВА, Радио Хеликон Веднага ме спечели Владимир Сотиров с изречението „няма пряка връзка между …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.