Начало / Свят / Ловиха марлини в памет на Хемингуей

Ловиха марлини в памет на Хемингуей

60 любители на екстремния риболов се събраха в Хавана на международно състезание по улов на марлини в памет на писателя Ърнест Хемингуей, съобщи БГНЕС, позовавайки се на ИТАР-ТАСС.

Представители от 10 страни участваха в организираното от хаванския яхтклуб „Марина Хемингуей“ състезание в търсене на адреналиновото преживяване, каквото е борбата с представителите на големите хищни соленоводни риби. Марлинът  достигна 4 метра дължина. Те са едни от най-бързите плувци в океана като могат да изминат 100 м за 4 секунди.

Риболовното шоу се организира за 65-и път. От 1998 г. регламентът не позволява уловът да бъде задържан, освен за измерване и снимка. След това рибата трябва да бъде пусната обратно във водата.

Повестта на писателя Ърнест Хемингуей „Старецът и морето“ е сред произведенията на световната литературна класика. Написана е през 1951 година в Куба. Историята разказва за възрастен рибар, чието оцеляване зависи от улова, който побеждава огромен марлин след няколкодневна борба, но океанът му го отнема.

Книгите на Хемингуей тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …