Начало / България / „Вечери на кръста ІІ“ и „Живот наяве и насън“ с премиери в „Хеликон-Пловдив, Център“

„Вечери на кръста ІІ“ и „Живот наяве и насън“ с премиери в „Хеликон-Пловдив, Център“

В рамките на фестивала „Пловдив чете“ утре, 18 юни, в книжарница „Хеликон-Пловдив, Център“ (ул. Княз Александър І № 29) от 17 ч ще бъде представена книгата на  Благовеста Касабова „Вечери на кръста ІІ“. Портретни етюди в сборника излизат с печата  ИК Весела Люцканова.

Литературният салон“Вечери на Кръста“ е създаден през 2000г. от поета Лъчезар Еленков. През изминалите години през него са преминали стотици от най-известните български писатели, поети, творци. До този момент салонът има 176 издания. „Вечери на Кръста“ се водят от поетесата Виктория Катранова, а литературният критик Благовеста Касабова представя авторите.

Веднага след представянето на „Вечери на кръста ІІ“ще се състои и премиерата на „Живот наяве и насън“ на Весела Люцканова. Героинята в книгата й е щастлива и обичана, има дом, семейство и деца. И всичко изглежда прекрасно, докато съпругът й не избухва в бясна ревност към предишния й любим, вече покойник. Отчуждението се настанява между тях, подсилено и от ревността на бившия й свекър, който приема щастието й като предателство към убития му син. Драмата достига своята кулминация, когато старият се опитва да съхрани миналото й чрез семейния им албум със снимки, а мъжът й напълно да го унищожи… Всичко изглежда като сън, а е наяве. Всеки е отнел нещо на някого и всеки е дал нещо другия, но и двамата искат да предпазят децата от грешките си.

 „Вечери на кръста ІІ“  тук

„Живот наяве и насън“  тук

Прочетете още

valeri_petrov_cover-1200x900-ezgif.com-webp-to-jpg-converter

Валери Петров – цитати от вечни интервюта

Думите греят на рождения му ден Дете е на учителка по френски и софийски адвокат …