Начало / България / Излизат неиздавани разкази на Чарлс Буковски

Излизат неиздавани разкази на Чарлс Буковски

Нов сборник с неиздавани на български език разкази на Чарлс Буковски ще излезе до дни на българския пазар. Книгата „Отсъствието на героя“ ще се появи с марката на издателство „Фама+“.

Чарлс Буковски (1920–1994), прозаик и поет, знаменит представител на бийт-поколението, антиконформист и бунтар, е сред най-тиражираните и превеждани американски автори, а според доста мнения – и най-подражаваният. Роден е в Германия, но животът му преминава в Калифорния. Пътят му в литературата не е гладък. Започва да публикува разкази през 1944 г. в литературни списания, първият му поетичен сборник излиза през 1960 г., когато е вече на 40, а първият му роман – „Поща”, който го прави известен на широката публика, се появява през 1971 г.

Творчеството му наброява около 50 книги – поезия, проза, есеистика, сценарии. С непоносима прямота, виртуозност на перото и страховит хумор той мощно говори за бруталност и секс, за лудост и отхвърленост, за поривите, провалите и отчаянието. Общият тираж на книгите му по света надхвърля 2 милиона.

„Отсъствието на героя“ ще е деветата книга на бележития американец, публикувана от „Фама+“.

Книги от Чарлс Буковски тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …