Начало / България / Любен Дилов-син: Читателите на хартия скоро ще бъдат секта

Любен Дилов-син: Читателите на хартия скоро ще бъдат секта

Фестивалът  „Четящият човек” бе атрактивно закрит от Любен  Дилов-син. Той препълни една от залите на  Морското казино в Бургас, а почитателите на злободневния хумор можаха да се насладят на истинско шоу. Интернет културата и въздействието  на социалните мрежи бяха основните му теми.

„Един призрак броди по света – призракът на Амазон”.  На прага сме на тотална революция в четенето, използваме повече емотикони отколкото букви. Читателите на хартия скоро ще бъдат секта, която използва непознати средства. Мрежата е спасение. Има автори, които пишат предимно в интернет. Светът се превърна в едно огромно надвикване, в което е важна не информацията, а интерпретацията. Неограниченият достъп предизвика голямата манипулация, пример е Украйна”, заяви Дилов-син

Известният водещ коментира с ирония собственото си творчество във „Фейсбук”, наричайки афоризмите, които пише там „късметчета за кафе”, но се отнесе сериозно към въпрос от публиката за образа на свинята в телевизионното му шоу.

„На нея всичко й е простено. Куклата, маската – това са форми на скрития смисъл от древността до днес”.

Накрая препоръча няколко книги  –„Шантарам”, „Зимна приказка в Ню Йорк”,”Полулош” и последният роман на Леа Коен „Събирачът на дневници”.

Книгите на Любен Дилов-син тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Lazarov03

Васил Лазаров: Цариградският медальон е препратка към славното ни историческо минало

Нов роман от автора на „Калоян Боговенчаният“, който прави убедителен скок няколко века напред, от …