Начало / България / Книжарите от „Хеликон-Бургас“ изненадаха с гурме и тест писатели и гости

Книжарите от „Хеликон-Бургас“ изненадаха с гурме и тест писатели и гости

Книжарите от „Хеликон-Бургас“ изненадаха гостите си с литературно гурме и книжен тест по време на Вечер в „Хеликон“ в рамките на третия фестивал „Четящият човек“.

Момичетата бяха подготвили специална почерпка, взета „назаем“ от любимите им книги. Писатели и приятели на „Хеликон“ успяха да опитат фъстъчените сладки на баба Купър от книгата на Дебора Макинли „Неочакваните съставки на щастието“, която до дни ще се появи на българския пазар. Присъстващите похапнаха брускети по рецепта на Антъни Капела от „Ако искаш да си легнеш с мен…сготви ми“ и тригуни с диви гъби от „Обяд в Париж“ на Елизабет Бард.

Голямата изненада на вечерта обаче бе книжният тест, който затрудни писатели, критици и  гости. Всеки участващ трябваше да каже точният брой заглавия, включени в оригинален текст, съставен от книжарите. Голямата награда – ваучер за литературни сладкиши от кафе „Феникс“ и бутилка вино, грабна Захари Карабашлиев, който само с един поглед върху текста отговори – 27.

„Това е много трудно за мен – каза кинокритикът Владимир Игнатовски. – Познах само 2-3 класически заглавия. Явно имам много да наваксвам със съвременната литература.“

Карабашлиев постъпи като истински кавалер и подели наградата си с най-новия член на екипа в „Хеликон-Бургас“.

Прочетете още

награда

Ясни са номинациите за Награда „Хеликон“ през 2021 г.

Тази година е специална за Награда “Хеликон“, защото съвпада с нейното 20-то, юбилейно издание Жури …