Начало / България / Филм на Карабашлиев се снима в Меката на уестърните (обновена)

Филм на Карабашлиев се снима в Меката на уестърните (обновена)

Пълна зала посрещна автора на „18% сиво“ и „Кратка история на самолета“ Захари Карабашлиев. Почитателите на писателя и главен редактор на издателство „Сиела“ зададоха десетки въпроси по време на срещата в Морското казино в Бургас.

Карабашлиев разкри подробности от направата на филма „Once Upon a Time in The Western“, който снима заедно с режисьора Борис Десподов в града, който е бил арена за заснемане на над 600 уестърна  – Табернас, включително „Имало едно време на Запад“ на Серджо Леоне. В него ще играе звездата от знаменития уестърн – Клаудия Кардинале. Тя се е съгласила да играе себе си.

На въпрос на читател, Карабашлиев разкри, че напоследък пише прав. Темите на дискусията преливаха от литература, книгоиздаване, спомени, приятели, кино и дори малко политика.

„Бях културен емигрант. Исках да живея в град, в който има книжарници. Когато тръгвах от България, тук нямаше книжарници. В момента ситуацията в световното книгоиздаване е много тежка. „Амазон“  е като Кронос, който изяжда децата си. Не се е появявало досега нещо толкова голямо, но и аморфно. Когато тръгнах към България, в САЩ закриваха книжарници. У нас обаче в радиус 500 метра има 5 големи книжарници“, разкри още писателят драматург.

Книги от Карабашлиев тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …