Начало / България / Филм на Карабашлиев се снима в Меката на уестърните (обновена)

Филм на Карабашлиев се снима в Меката на уестърните (обновена)

Пълна зала посрещна автора на „18% сиво“ и „Кратка история на самолета“ Захари Карабашлиев. Почитателите на писателя и главен редактор на издателство „Сиела“ зададоха десетки въпроси по време на срещата в Морското казино в Бургас.

Карабашлиев разкри подробности от направата на филма „Once Upon a Time in The Western“, който снима заедно с режисьора Борис Десподов в града, който е бил арена за заснемане на над 600 уестърна  – Табернас, включително „Имало едно време на Запад“ на Серджо Леоне. В него ще играе звездата от знаменития уестърн – Клаудия Кардинале. Тя се е съгласила да играе себе си.

На въпрос на читател, Карабашлиев разкри, че напоследък пише прав. Темите на дискусията преливаха от литература, книгоиздаване, спомени, приятели, кино и дори малко политика.

„Бях културен емигрант. Исках да живея в град, в който има книжарници. Когато тръгвах от България, тук нямаше книжарници. В момента ситуацията в световното книгоиздаване е много тежка. „Амазон“  е като Кронос, който изяжда децата си. Не се е появявало досега нещо толкова голямо, но и аморфно. Когато тръгнах към България, в САЩ закриваха книжарници. У нас обаче в радиус 500 метра има 5 големи книжарници“, разкри още писателят драматург.

Книги от Карабашлиев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Image00067

Екологичен библиобус радва видинските читатели

Съпровождат го песни, радост и веселие Библиотека „Михалаки Георгиев” се похвали с новата си придобивка …