На фокус
Начало / България / Хорхе Букай и синът му ще дават автографи в Софийската опера днес

Хорхе Букай и синът му ще дават автографи в Софийската опера днес

Световноизвестният аржентински писател Хорхе Букай и синът му Дамиан ще посетят Софийската опера днес, за да гледат спектакъла на „Крал за един ден” от Джузепе Верди – гостуване на Старозагорската опера. В антракта на представлението те ще раздадат автографи, съобщи operasofia.bg. Четвъртата книга на Букай на български – „Двайсет стъпки напред” и първата книга на Дамиан Букай – „Погледни отново!”, излязоха едновременно.

Малцина знаят за страстта на Хорхе Букай към операта. По негово изрично желание в програмата на сегашното му посещение в България е включено посещението в Софийската опера и балет.

Роден през 1949 г. в Буенос Айрес, Хорхе Букай твърди, че първият му университет е бил самият живот. Започнал е да работи на 13 години като продавач, таксиметров шофьор, клоун, възпитател, актьор, телевизионен водещ, аниматор на детски тържества. След това се дипломира като психотерапевт. Автор е на повече от 20 книги, преведени на над 30 езика.

Демиан Букай е завършил медицина в Буенос Айрес и е специализирал психиатрия. Работи като терапевт-консултант на семейства, тийнейджъри и двойки.

Книги от Хорхе Букай тук

„Погледни отново!” от Демиан Букай тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230202-WA0000

Джаспър и Чорльо, и те като хората!

Приятелството между кучета и котки често започва с борба И Джаспър и Чорльо не са по-различни. Герои …