Начало / Свят / Паулу Коелю няма да ходи на мачове от Световното първенство, нарече го „бедствие”

Паулу Коелю няма да ходи на мачове от Световното първенство, нарече го „бедствие”

Бразилският писател Паулу Коелю изненадващо заяви, че няма да отиде на мач от Световното първенство по футбол в неговата родина, съобщи „Гардиън”. Решението му е повече от странно, след като най-популярният автор от страната на кафето беше един от най-важните посланици в кампанията за домакинство на Бразилия преди години.  Поведението на писателя е много важно в контекста на настроенията сред бразилците – 34% от тях са против първенството, а 11% се надяват отборът на страната им да се провали.

През 2007 г. Коелю заяви, че големият форум ще „промени тялото и душата” на страната, а инфраструктурата без съмнение ще бъде изградена както трябва. Сега обаче писателят, чийто последен роман е „Adultery”, зае позицията на протестиращите против Световното първенство и заяви, че Бразилия има други проблеми, които трябва да решава.

„Световното първенство ще бъде бедствие…Според мен, ще има социална експлозия. Насилието взима връх, има огромна пропаст между хората и правителството. Имаме нужда от толкова неща. Парите, изхарчени за стадиони, трябваше да отидат за болници, училища, обществен транспорт. Няма да присъствам, но ще гледам всички мачове по телевизията. Нека най-добрият спечели. А това е Бразилия”, каза Коелю.

Решението му е още по-объркващо, като се има предвид, че той нарече видеото в „YouTube” от лятото на 2013 г., призоваващо към бойкот на първенството, „идиотско”. Видеото можете да видите тук.

Свързани заглавия
Световното първенство в книги, или какво да четем, докато чакаме следващия мач

Футболната звезда Неймар се готви за световното първенство с Коелю

Провокативен роман от Паулу Коелю излиза през август

Сайт класира най-влиятелните писатели на новото време

Паулу Коелю: Книжари и читатели допринасят за моя успех, но социалните мрежи ми позволяват да достигна директно до читателя
Излезе специално издание на „Алхимикът“

Книги от Паулу Коелю тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …