Начало / Свят / Джефри Арчър за битката с рака: Ставаш бебе отново

Джефри Арчър за битката с рака: Ставаш бебе отново

Джефри Арчър сподели  в статия за британския таблоид „Дейли мейл“ как се е преборил с рака на простатата. Арчър разказа тежките физически и психически препятствия, които е трябвало да преодолее, за да продължи напред. 74-годишният писател и бивш политик трябвало да избере между редуцирана сексуална функция и по-кратък живот.

Арчър бил поставен пред дилема – по-ненадеждният метод за лечение – радиотерапия в продължение на 7 седмици, или операция, при която да бъде отстранен туморът. Хирургическата интервенция била извършена миналата година.

„Една от основните разлики е, че ако избереш операцията, повече не можеш да имаш деца. Възможно е да станеш и импотентен, макар с помощта на виагра проблемът до голяма степен да се решава. Първите 7 дни са ужасни – истински ад е да живееш с катетър. След това ставаш бебе отново – трябва да носиш памперс, за да не се страхуваш постоянно дали ще отидеш до тоалетна навреме и дали няма да намокриш килима и всичко останало по пътя. Като малко дете трябва да се научиш отново да се контролираш“, споделя авторът.

Арчър се възстановявал 6 седмици. Той съветва всеки мъж над 50 години да се преглежда редовно за подобни проблеми. Сега писателят подкрепя и различни организации за борба с рака на простата.

Джефри Арчър е английски писател, роден през 1940 г. Изявявал се е и като актьор и политик. Известен е със своите романи, които са в жанр крими/трилър. Много негови книги са преведени на български език. Сред тях „Шах и мат”, „Каин и Авел”, „Не бягай от съдбата си”, „Аферата „Ван Гог” и др.

Свързани заглавия
Джефри Арчър промотира четенето с нов сборник с разкази

Награда за кратък разказ, на името на Джефри Арчър

Книги от Джефри Арчър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

psicho1

Книги с ценни идеи за трудни моменти

Имат силата да ни помагат как да живеем Психологията е наука, която казва много за самите …