Начало / България / Баскетболна легенда представя автобиографията си

Баскетболна легенда представя автобиографията си

Единственият български баскетболист, играл на три Олимпиади, Георги Панов разказа в книга историята на своят живот между двата коша. Гецата, както е известен в баскетболните среди, ще представи автобиографията си „Благодаря ти, баскетбол!” на 12 юни от 11.30 ч в Музея на спорта.

В нея той разказва различни интересни случки, които са подредени в хронологичен ред от записалия ги – докторът по психология в УНСС и баскетболен треньор Венци Йорданов.

Освен че е играл на три Олимпиади, 81-годишният днес Георги Панов е участник на единственото световно първенство на България – в Чили през 1959 г., носител е на сребърен и бронзов медал от европейски първенства, има два финала и един четвъртфинал с Академик (Сф) в турнира за КЕШ и е многократен първенец на България с екипа на „студентите”.

Веднага след края на презентацията на книгата „Благодаря ти, баскетбол!” в баскетболната зала на стадион „Васил Левски” Гецата ще се срещне с деца от школата на БУБА, на която той е един от основателите.

На премиерата са поканени негови съотборници, както и президентът на федерацията Георги Глушков, председателят на ОСК Лукойл Сашо Везенков, рекордьорът по титли на България като състезател Тодор Стойков, който също се превърна в легенда на Академик, бивши съдии и приятели на автора.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

oYk6dCFtbOoPbH5UgnFLcwfVKvLrUL13tUR5jV-7j-Eg

Световен автор на биографии гостува на пловдивчани

Пловдивският „Хеликон“ посреща от 18 ч. днес любопитен гост Атле Нес започва българското си турне …