Начало / България / Българска следа в новия роман на Джон Вердън

Българска следа в новия роман на Джон Вердън

Новият роман на Джон Вердън – „Питър Пан трябва да умре“, излиза на български език месец преди американската си премиера, съобщи издателство „СофтПрес“. Новият шедьовър от автора на „Намисли си число“, „Затвори очи“ и „Не дърпай дявола за опашката“ ще бъде книжарниците до дни. Любопитно е, че в романа на Вердън има и българска следа.

Куршумът прониква в мозъка на жертвата – харизматичен политик, на погребението на собствената му майка. Всички доказателства водят към съпругата. Случаят е решен. Докато не се намесва Гърни. Пенсионираният детектив отново е изправен пред пъзел. Този път парченцата включват: корумпиран следовател, обезпокоително приветлив мафиотски бос, млада изкусителка и необикновен убиец, известен като Питър Пан. Но дали това ще е достатъчно? Когато уликите са абсолютно несъвместими и пътят към истината е осеян с трупове и жестоки палежи, Дейв Гърни няма друг избор освен отново да се изправи лице в лице със смъртта. Или поне така му се иска да мисли…

Преди да хване перото Джон Вердън работи на няколко отговорни позиции в рекламни агенции в Манхатън. Също като героя си той напуска големия град и се заселва в провинциалната част на щата Ню Йорк, където живее със съпругата си и до днес.

Книги от Вердън тук 

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …