Начало / Критика / Уолтър Айзъксън: Хартията е интерактивна. Тя е велика технология

Уолтър Айзъксън: Хартията е интерактивна. Тя е велика технология

Новата книга на Уолтър Айзъксън „The Innovators: How a Group of Inventors, Hacker, Geniuses and Geeks Created the Digital Revolution” ще излезе през октомври. Творбата за пионерите в дигиталната епоха се чака с огромен интерес. По повод предстоящото й публикуване Айзъксън говори на литературния фестивал „BookExpo America”, съобщи publishersweekly.com.

Ето какво каза авторът на „Стив Джобс: Единствената официална биография, одобрена от основателя на Apple” за иновациите:

„Да събереш правилния екип е ключът към иновациите. Когато хората си сътрудничат, тогава напредъкът е стабилен. Може да се сравни с хор, в който певци и инструменталисти изпълняват музикално произведение в хармония. Когато Стив (Джобс) е бил в „Пиксар”, той проектирал работните места така, че тоалетните да са в центъра на помещенията. Това не е случайно. Искал е хората случайно да се срещат и да си разменят идеи”.

Оказва се обаче, че макар влечението към иновативното, Айзъксън е почитател на печатните книги.

„Хартията, сама по себе си, е интерактивна. Тя е велика технология. Ще се наложи да продължим да я използваме за книги”.

Той сподели и своята представа за бъдещето на издателския бизнес. Писателят е на мнение, че книгите в един момент ще бъдат свободно достъпни в интернет, докато се работи върху тях, подобно на статиите в Уикипедия. Читателите ще могат да поставят оценки и да оставят коментари за съдържанието.
Уолтър Айзъксън шокира публиката, като каза, че е почитател на „Амазон”. Авторът разкри, че си купува книги и дрехи от онлайн търговската компания, но призна, че тя често не се отнася добре с издателства и автори.

Свързани заглавия
Новата книга на Уолтър Айзъксън излиза през октомври
Биографът на Стив Джобс пуска чернови от новата си книга в интернет
Любими книги на известни личности

„Стив Джобс: Единствената официална биография, одобрена от основателя на Apple” тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …