Начало / Свят / Новата книга на Уолтър Айзъксън излиза през октомври

Новата книга на Уолтър Айзъксън излиза през октомври

Новата книга на Уолтър Айзъксън, автор на „Стив Джобс: Единствената официална биография, одобрена от основателя на Apple”, излиза на англоезичния книжен пазар на 7 октомври, съобщи „USA Today”. Тя е озаглавена „The Innovators: How a Group of Inventors, Hackers, Geniuses, and Geeks Created the Digital Revolution” и ще бъде издадена от „Simon & Schuster”. Творбата ще бъде 528 страници.

Книгата на Айзъксън е посветена на пионерите в дигиталната епоха. Той набляга на факта, че противно на всеобщите разбирания, най-революционните открития в света на компютрите и интернет не са идеи на отделни личности. Те са по-скоро резултат на съвместни усилия на екип от хора с брилянтни умове. Историята започва с Ада Лъвлейс, смятана за първия програмист. Айзъксън пише още за личности като Ваневар Буш, Алън Тюринг, Гордън Мур, Бил Гейтс, Лари Пейдж и много други.

Айзъксън публикува преди време чернови от произведението в „LiveJournal”, „Sribd” и други медии. Авторът обясни, че вместо да се опитва да пази книгата си от пиратство, той предпочита да води своеобразен диалог с читателите, с цел да направи труда си по-добър. Айзъксън допълни, че точно това – онлайн взаимодействието – е основната идея на интернет.

Уолтър Айзъксън е американски писател и биограф, роден през 1952 г. Той е президент и изпълнителен директор на института „Aspen Institute“. Бил е ръководител в „CNN“ и главен редактор на списание „Time“. Писал е биографии на Стив Джобс, Бенджамин Франклин, Алберт Айнщайн и Хенри Кисинджър.

Свързани заглавия
Биографът на Стив Джобс пуска чернови от новата си книга в интернет

„Стив Джобс: Единствената официална биография, одобрена от основателя на Apple“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …