Начало / Свят / Джеймс Патерсън раздаде 268 000 долара на 43 книжарници

Джеймс Патерсън раздаде 268 000 долара на 43 книжарници

Авторът на бестселъри Джеймс Патерсън дари 268 000 долара на 43 американски книжарници, съобщи publishersweekly.com. Така писателят продължава да спазва общанието си да подпогне с 1 милион долара независимите книжарници. През февруари тази година той разпредели малко над 267 000 долара между 55 книготърговски фирми. Останалата част от парите ще бъдат изпратени до края на 2014 г.

На церемонията по повод дарението, освен Патерсън, присъстваха още ръководители на книжарници и организатори на събития, свързани с четенето. Авторът на поредицата трилъри с главен герой Алекс Крос заяви:

„Едно от условията една книжарница да получи дарение е да има секция за детска литература. В тази страна мисленето е в двете крайности, а четенето ще покаже на децата, че животът не е само черен или бял. Искам да помогна на независимите книжарници, за които тези пари могат да направят разлика, а и да наградя тези, които вършат добра работа. Автори, издатели, приятели и роднини ми препоръчват своите любими книжарници. Не искам да пропусна никой, който заслужава. В сайта ми има секция за препоръки, където своето мнение са оставили 12 000 души“.

Със своята дейност Джеймс Патерсън не само помага финансово на независимите книготърговци, но и им осигурява безплатна публичност. Той дори заяви, че е възможно да дари още 1 милион догодина.

Свързани заглавия
Джеймс Патерсън и баскетболни звезди от НБА промотират четенето

Джеймс Патерсън ще даде 1 млн. долара на независимите книжарници

Джеймс Патерсън изпраща чекове на 55 книжарници

Книги от Патерсън тук

Прочетете още

woman-holding-dslr-camera-in-grayscale-photography-3

Да пишеш със светлината. Фотографията е на 179 години

Първите масови фотоапарати са от 1901-ва, днес снима всеки Снимането е нещо толкова френско – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.