Начало / България / „Мимолетен свят“ на Дейвид Ланю с премиера в „Хеликон-България“

„Мимолетен свят“ на Дейвид Ланю с премиера в „Хеликон-България“

„Мимолетен свят“  на американеца Дейвид Ланю ще бъде представена на 5 юни, четвъртък, от 18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-България“. Хайку книгата е издание на „Изток-Запад“.

В поредната си творба „Мимолетен свят“  Дейвид Ланю разгръща история за любов и приключения, поднесена с щипка хумор и поезия, естествена като дишането. Прескачайки границите на времето и пространството, авторът  изгражда паралелни сюжети, в които съвременен Ню Орлиънс и Стара Япония се отразяват по неочакван начин. Това е историята на Мидо, неукротимия Поет в зелено, отдаден докрай на екстаза от творчеството и сетивните наслади. Буен и спонтанен, той следва поривите си, излага се на опасности, изследва с любопитство мимолетния свят и изживява пълноценно всеки миг.

Дейвид Ланю е роден през 1954 г. в Омаха, Небраска. Получава магистърска степен по английски език в университета Линкълн – Небраска през 1977 г., а през 1981 г. защитава дисертация на тема „Музикалният символизъм на английската, френската и испанската поезии през 14-и век“. От 1981 г. преподава английска и световна литература в университета Ксавиер на Луизиана. През 1982 г. започва да пише хайку поезия. Изучава японски и посещава Япония, работи по сборник с преводи на Иса, който е издаден през 1991 г. През годините публикува хайку поезия и критика в различни периодични издания в САЩ, Япония, Франция и в други страни. Има публикации и в нашия „Литературен вестник“. През 2000 г. създава интернет сайт, посветен на хайку поезията на Кобаяши Иса. Смята се, че това е най-изчерпателният англоезичен сайт за Иса. Активен член на Американското хайку общество и бивш председател на Световната хайку асоциация.

Книгите на Дейвид Ланю  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

book-1421097_1280

Типология на четящите – кратък наръчник, в който сте и вие

Определете сами своята… диагноза Книгите са голямо изкушение и навлязат ли веднъж в живота ни… трудно …