Начало / България / Теодора Димова представя „Четири вида любов“ в „Хеликон България“

Теодора Димова представя „Четири вида любов“ в „Хеликон България“

Теодора Димова ще представи последната си книга – „Четири вида любов“ в книжарница „Хеликон България“. Премиерата ще се състои на 2-ри юни, понеделник, в 18 часа.

„Четири вида любов“ представлява сборник с материали, които авторката на „Майките“, „Емине“ и „Влакът за Емаус“, пише в продължение на няколко години за портала kultura.bg. Изданието е на „Сиела“. По думите на авторката книгата е разделена тематично в четири раздела – „като четири вида любов – за протестите ни, за вярата ни, за социалната и културна атмосфера, в която живеем“.

Теодора Димова е автор на 9 пиеси, сред които „Без кожа”, „Змийско мляко”, „Кучката”, „Любовници”, „Невинните” и други, играни в различни театри в страната и чужбина. През последните години излязоха романите й „Емине”, „Майките”, „Адриана”, „Марма, Мариам”. През 2006 „Майките” спечели Голямата награда за източноевропейска литература във Виена. Има единайсет издания у нас и е публикувана на десет езика, между които немски, френски, руски, полски, унгарски, словенски и др. „Адриана” е преведена във Франция, а миналата година излезе и на чешки език. Предстои превод на чешки и на „Майките”.  През 2010 „Марма, Мариам” спечели националната награда за литература „Хр. Г. Данов”. Теодора Димова е колумнист към портал „Култура”. В края на 2013 излезе и последният й роман „Влакът за Емаус”.

Книги от Теодора Димова тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …