Начало / България / Теодора Димова представя „Четири вида любов“ в „Хеликон България“

Теодора Димова представя „Четири вида любов“ в „Хеликон България“

Теодора Димова ще представи последната си книга – „Четири вида любов“ в книжарница „Хеликон България“. Премиерата ще се състои на 2-ри юни, понеделник, в 18 часа.

„Четири вида любов“ представлява сборник с материали, които авторката на „Майките“, „Емине“ и „Влакът за Емаус“, пише в продължение на няколко години за портала kultura.bg. Изданието е на „Сиела“. По думите на авторката книгата е разделена тематично в четири раздела – „като четири вида любов – за протестите ни, за вярата ни, за социалната и културна атмосфера, в която живеем“.

Теодора Димова е автор на 9 пиеси, сред които „Без кожа”, „Змийско мляко”, „Кучката”, „Любовници”, „Невинните” и други, играни в различни театри в страната и чужбина. През последните години излязоха романите й „Емине”, „Майките”, „Адриана”, „Марма, Мариам”. През 2006 „Майките” спечели Голямата награда за източноевропейска литература във Виена. Има единайсет издания у нас и е публикувана на десет езика, между които немски, френски, руски, полски, унгарски, словенски и др. „Адриана” е преведена във Франция, а миналата година излезе и на чешки език. Предстои превод на чешки и на „Майките”.  През 2010 „Марма, Мариам” спечели националната награда за литература „Хр. Г. Данов”. Теодора Димова е колумнист към портал „Култура”. В края на 2013 излезе и последният й роман „Влакът за Емаус”.

Книги от Теодора Димова тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ea7a90fb08948a258567a507ab00b23b

Елате ни вижте вий, мъдри велможи, от нази гоени, в отечеството ни любезно 100 години след смъртта му!

Без излишни думи и с цялата любов, която той заслужава, нека днес, в деня на …