Начало / България / Планират сериал по „Тракийският капан“

Планират сериал по „Тракийският капан“

Има готов сценарий за заснемане на сериал по книгата „Тракийският капан“ на Джон Кей. Това обяви режисьорът и сценарист Николай Акинов на представянето на криминалния роман в книжарница „Хеликон-България“ .

 „Би се получил наистина много по-интересен и любопитен филм от повечето, които се произвеждат и излъчват напоследък. Тази книга е много по-дълбока от обикновена кримка. Авторът развенчава мита за гръцката цивилизация и показва солидни познания за география и история“, каза режисьорът на поредицата „Клиника на третия етаж“

Преводачът на книгата – Кънчо Кожухаров, пък добави, че има и голяма мистерия около самоличността на автора Джон Кей, за когото единствено се знае, че е англичанин, който живее в България.

„Срещал съм го само три пъти. Той поискал от издателя няколко български книги, за да подобри владеенето си на български език. Прочел някои мои книги и поиска помощ за редакцията на тази книга. Така стана, че след това я преведох“, каза Кожухаров.

Тази мистерия породи доста разисквания сред гостите на премиерата. Бившият политик Александър Йорданов пък изрази мнението, че писателят всъщност е добре познат българин.

„В днешно време няма много полза от българско име. Ако искаш успех, по-добре да заложиш на някой английски псевдоним“, каза Йорданов пред приятели.

„Тракийският капан“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20230517-WA0006

1 юни в детска стая „Хеликон“

И да не ни се вярва, юни месец дойде, по-точно втурна се презглава, както само децата …