Начало / България / „Свобода или смърт“ с премиера в „Хеликон-Витоша“

„Свобода или смърт“ с премиера в „Хеликон-Витоша“

„Свобода или смърт. Светът и българите“ на Румен Василев ще има премиера на 19 май, понеделник, от 18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“. Книгата ще бъде представена от Любчо Иванов, главен редактор на сп. „Зидарски преглед“.

Новото историческо разследване е всъщност предисторията на „Масонската ложа и братството на Левски“. Книгата се крепи единствено на исторически факти. В нея акцентът е върху събитията извън пределите на Османската империя.

„Да се разглеждат историческите процеси в България, без да си даваме сметка за случващото се в Европа и САЩ, означава да пренебрегнем истината. Да се подценява или надценява значението, мястото и ролята на мъжете, препасвали престилки – също. В крайна сметка Българското възраждане е част от великата епоха на Европейското просвещение, а неговата история е и историята на франкмасонството. Само ако знаем и приемем без предубеденост онази „тъмна“ останала в сянката на популярните трактовки история с нейните герои, тогава бихме разбрали величието на Възраждането и идентичността на националната ни свобода“, пише Василев

Румен Василев е роден през 1961 г. в Търговище. Завършил е българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Преминал е през всички стъпала на журналистическата йерархия. Бил е отговорен секретар на всекидневниците „Подкрепа“, „Новинар“, „Стандарт“, както и на седмичниците „Паралели“, „Мисия“, „Бизнес България“, „Поглед“ и др. През 2005 г. излезе книгата му „Масонската ложа и братството на Левски“ от издателство „Персей“. През септември 2008 г. издателство „Зенит“ издаде втората му книга „Свещеният триъгълник. Българската следа в историята на оперативното масонство“. През октомври същата година „Зенит“ пусна на книжния пазар и второто допълнено издание на „Масонската ложа и братството на Левски“. През 2011 г. беше публикувана и книгата му „Масонският код на Българското възраждане“.

„Свобода или смърт. Светът и българите”  тук

Книгите на Румен Василев тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …

Един коментар

  1. Валерия Андреева

    Поздравявам Румен Василев за новата му книга „Свобода или смърт/Светът и българите“! Приветствам толерантния начин на излагане на фактите и осветляването на историческите дадености, а също и учтивия подход към читателя, който благородно е оставен сам да направи своите изводи.