Начало / Свят / Безпрецедентна литературна сбирка в Ню Йорк

Безпрецедентна литературна сбирка в Ню Йорк

Фестивалът BookCon е на път да се превърне в най-глобалното книжно събитие за 2014 г. Провеждащото се в културната столица на САЩ Ню Йорк събитие, което тази година е планирано за 31-ви май, ще събере най-популярните и продавани автори напоследък.

Последна участие потвърди авторката на поредицата „Дивергенти“ Вероника Рот, която ще съчетае присъствието си с представянето на новата си книга „FOUR: A Divergent Collection“. Рот ще участва в дискусията: „Неутопично бъдеще: Научни факти или художествена измислица“ заедно с писателките Алайа Доун Джонсън, Мери Лу и Даниел Пейдж с модератор Алекс Лондон. „Привличането на Вероника към каузата ни ще има огромен принос към нашите цели, а и ще бъде интересно за нейните фенове. Това събитие ще е нещо, което те ще помнят цял живот“, коментира един от организаторите на фестивала Браян МакДоналд.

Книгата „FOUR: A Divergent Collection“ пък разкрива на читателите малко познати им страни и случки от миналото  на един от героите в „Дивергенти“ Тобиас. Поредицата вече е продадена в над 20 милиона броя по цял свят.

В дискусия под надслов „Бестселърите: Среща с авторите, които побъркват децата“ пък млади читатели ще могат да слушат други свои любимци – Джеф Кини – автор на поредицата за Дръндьото, Джеймс Патерсън, Лемъни Стикет  и Рик Риърдън, автор на книгите за Пърси Джексън. Те ще говорят за творческите процеси зад най-популярните си произведения.

„Това ще е безпрецедентна сбирка на някои от най-големите имена в момента. Феновете ще имат шанса не само да разберат кой стои зад любимите им истории, но и да се докоснат до бъдещите им проекти“, каза доволен друг от организаторите Ланс Фестърман.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

215173_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (27 юли – 2 август)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Живот в скалите от Мария Лалева 2. Подаряваш ми звезди от Джоджо …