Начало / Свят / Шакил О’Нийл пише автобиографични детски книги

Шакил О’Нийл пише автобиографични детски книги

Една от баскетболните легенди, Шакил О’Нийл, ще напише поредица детски книги, съобщи „USA Today“. Поредицата ще бъде наречена „Little Shaq“ (Малкият Шак) и ще бъде базирана на детството на О’Нийл. Тя ще разказва приключенията на 7-годишния Шак и неговия братовчед Бари. Първата част, която ще бъде публикувана от отдела за литература за деца на издателство „Bloomsbury“, ще бъде на американския книжен пазар през есента на 2015 г.

Шакил О’Нийл не за първи път се захваща с детска литература. През 1999 г. той публикува друга книга за младите читатели – „Shaq and the Beanstalk: And Other Very Tall Tales“. През 2011 г. пък излезе неговата автобиография, „Shaq Uncut“.

Шакил О’Нийл е бивш американски баскетболист, роден през 1972 г. Играл е на позиция център. Впечатлява с физиката си – височина 2 м. и 16 см. и тегло 147 кг. (номер на обувката – 56), като в същото време е изключително подвижен. Играл е за отборите „Орландо Меджик”, „Лос Анджелис Лейкърс”, „Маями Хийт”, „Финикс Сънс”, „Кливлънд Кавалиърс” и „Бостън Селтикс”. Превръща се наистина в суперзвезда в отбора на „Лейкърс”. Печелил е почти всички отборни и индивидуални награди в НБА. Прекратява професионалната си кариера през юни 2011 г.

Свързани заглавия
Излезе автобиографията на Шакил О’Нийл

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Убийства във Флийт Хаус от Лусинда Райли …